VII MikroFAF

Nagrade
VII MikroFAF-a (Awards)

Kako je ove godine u fokusu festivala bio fenomen viralnog videa i uticaj društvenih mreža i interneta na izradu i percepciju kratkog filma, najviše pažnje i kod publike i žirija privukli si baš radovi iz ove kategorije.

U subotu uveče, 8. oktobra u 22h, festival je zatvoren dodelom nagrada u prepunoj sali „Dinko Tucaković“.
U veoma razigranoj i neposrednoj atmosferi, žiri u sasatavu tri režisera – Miloš Tomić, Milutin Petrović i Miloš Gojković (a.k.a. Gojko iz Čačka) – dodelio je sledeće nagrade:

NAJBOLJI „URADI SAM“ FILM (THE BEST DIY FILM)

JE SUIS DADA, Rick Niebe, Italija

NAJBOLJI NEZAVISNI FILM (THE BEST INDEPENDENT FILM)

DREAMS ON SALE, Vlad Buazianu, Rumunija

NAJBOLJI VIRALNI VIDEO (THE BEST VIRAL VIDEO)

GOLDINGERS 2, Marko Backović, Srbija

STIPENDIJA FILMSKE ŠKOLE MILUTINA PETROVIĆA „PREDITOR“ dodeljena je Sandri Silađev – popularnoj na društvenim mrežama kao DINJA / SCHOLARSHIP FOR FILM SCHOOL "PREDITOR"

POSEBNA POHVALA (SPECIAL MENTION) dodeljena je autorima koji rade pod pseudonimom Odri Shnajfer i PEZolin, za video rad OSMJEH.

Na kraju je dodeljena i specijalna nagrada. Dušan Čavić i Dušan Šaponja, autori serijala “MARKA ŽVAKA”, dobili  su NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO

(LIFE ACHIEVEMENT AWARD).

 

Nakon zatvaranja festivala druženje je nastavljeno u klubu Stogi Centar, (Gospodaj Jevremova 43), gde je glumac Sergej Trifunović  puštao muziku sa svojih omiljenih ploča.

MikroFAF

MikroFAF okuplja autore "uradi sam" produkcije u nameri da otvori prostor za izražavanje i stvaranje svima koje interesuje filmska umetnost.

Foto galerija

Volimo filmove, volimo da se družimo...
Pogledajte fotografije sa festivala.

Kontakt

Pišite nam, pitajte nas, obavestite nas...

Mikro Art 2010-2012 Belgrade, Serbia  |   Dev & Dsgn by: 01.co.rs